Boligblokker

Mjåtveittunet

Vi har fått i oppdrag av Mjåtveitmarka B16 AS og utføre en hovedntreprise ved nybygg av 24 leiligheter og 12 rekkehus i Mjåtveitmarka på Meland.

Byggene er tegnet av Tysseland Arkitektur AS og er plassert i hyggelig tun. Grunn og betongarbeider uføres av entreprenør Magne Hope AS.

Vår entreprise omhandler alle arkitekt og tekniske fag. Oppstart grunn og betongarbeider mai 2015, med oppstart tømmer august 2015. Utbygging skjer i 3 byggetrinn med overlevering av siste byggetrinn i 4 kvartal 2016.

Beskrivelse

Sol & natur
Moderne og lyse leiligheter mye nærhet til natur og rekreasjon. Det er gangavstand til fasiliteter som butikker, skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. Her skapes et godt bomiljø for alle.
I Mjåtveitmarka bygger vi nå ut et helt byggefelt fordelt over flere byggetrinn. Feltet er utformet med tanke på at man skal kunne bo godt med nærhet til det meste. I dette byggetrinnet bygger vi rekkehus og leiligheter.

Det er til sammen 16 boliger i dette byggetrinnet, som er fordelt på 8 rekkehus og 8 leiligheter i varierende størrelser. Bygningene er plassert i terrenget med tanke på optimale sol og lysforhold. Felles uteareal og lekeareal blir solfylte og trygge for opphold og lek.

Boligene har et lekkert moderne uttrykk med arealeffektive og hensiktsmessige løsninger. Både utomhus og innomhus fremstår prosjektet med gode materialkvaliteter. Arkitekten for prosjektet er Thomas Tyssseland hos Tysseland Arkitektur AS i Bergen.

Mjåtveittunet er meget barnevennlig med rikelig med lekeplasser like ved boligene. Rekkehus og leiligheter med nærhet til natur og rekreasjon. Det er gangavstand til fasiliteter som butikker, skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. Her skapes et godt bomiljø for alle.

 

Beliggenheten

Beste uteområder
Boligområdet ligger meget barnevennlig og solrikt til i et nytt byggefelt. Boligene er plassert slik at man vil få meget gode sol og lysforhold.
I området finner du mange muligheter for fritidsaktiviteter både ved sjø og land. Det er gangavstand til badeviker og friluftsområder like i nærheten av boligene. Det går fine naturstier som følger landskapet gjennom skog, langs sjø, forbi badestrand og klatrevegg i Haltejohansvika, videre langs elven fra Elvavika tilbake til Mjåtveit. Eller kanskje går turen til Dinosaurskogen via Måneskinnsbroen? For de som ønsker lengre turer er det flere små og store fjelltopper (Storeknappen, Sagstadnuten, Brakstadfjellet, Eldsfjellet, Gaustadfjellet, Håøytoppen).

Det er gangavstand til Frekhaug Senter, skoler, barnehager, badestrand, idrettshall, naturområder, skysstasjon, med mer. Kort kjøretid til Meland Golf, Knarvik senter og Åsane senter.

Hage mellom husene

sirkel

arkitektur

Moderne og lyse
Dette prosjektet har utgangspunkt i å skape gode boliger og funksjonelle private uteområder. Det viktigeste grepet er de smale huskroppene, og at de er satt sammen variert, for å skape et hyggelig tun mellom husene.
 
Denne smale huskroppen åpner også for at rommene innenfor er lyse, samt at mange av rommene er gjennomlyste. Effektive planløsninger gjør at en fjerner unødvendig gulvplass der en ikke trenger det. Mest mulig av arealene skal være der en har best nytte av de. Samtidig er løsningene slik at en har åpne og lyse rom med store vindusflater i alle rom.

Terrassene er romslige, på 10-14m2 og har direkte utgang fra stue/kjøkken, de er alle sør/vest vendte. Alle byggene er sakset og lager derfor en naturlig skjerm mot naboen, denne veggen lager samtidig en lun krok. Leilighetene i 1. etg. har utgang til privat hage hvor deler er overdekket av terrassen. På adkomstsiden er det satt av areal til at alle kan lage en liten forplass, med enkel tilgang til overbygget inngangsdør.

Vi ønsker med dette prosjektet å lage en ramme for at en skal kunne leve det gode liv i tunet. Byggene er formet som lave og innviterende, som sikrer godt med lys ned til hver bolig.

Saksingen som er gjort med byggene, gjør at uterommene blir varierte, samt at det gir bedre utsyn fra boligene. Dette grepet er også med på å forme fellesområdene, som åpner for fleksibel bruk av plasser med ulik karakter. Plassene er gruslagte mens de kjørbare gangveiene har fast dekke. Gangveiene er planlagt slik at en ved spesielle behov (flytting, utrykking etc) kan benytte de til kjøring.
 
 
  • Stue i en av leilighetene
  • Stue i en av leilighetene
  • Stue i en av leilighetene
  • Soverom i en av leilighetene
  • Interiør illustrasjon av stuen/kjøkkenet 
i 3roms leilighetene
sirkel

leiligheter

Finne din plass
Det er til sammen 16 boliger i dette byggetrinnet som er fordelt på 8 rekkehus og 8 leiligheter i varierende størrelser.
Bygningene er plassert i terrenget med tanke på optimale sol og lysforhold. Sjekk den optimale løsningen for deg. Leiligheter og rekkehus som ligger på bakkeplan vil disponere uteareal som ligger i naturlig tilknytting til leiligheten/rekkehuset. Dette vil bli regulert ved seksjonering.

På Mjåtveittunet blir det godt å bo både for familier, unge par og eldre. Her kan alle finne sin plass. Man kan velge å bo i 2. etasje i en leilighet og dermed slippe ansvar for hage. Ønsker man en koselig hageflekk utenfor boligen kan man velge å bo i rekkehus eller i leilighet med beliggenhet på bakkeplan. Barna i tunet få sin egen trivelige lekeplass hvor de kan utfolde seg. Det er kort vei til badeplass, skog og turterreng hvor barnas lek og utfoldelser nesten ikke har begrensinger.